detta blev mycket smakligt och var rätt enkelt att slänga ihop, men trots att vi använde ett fett kött, avocado och rapsolja samt en fet yoghurt så kändes det ändå som att den där mättnaden man nu vant sig vid inte infann sig
Advertisements. Superenkelt att göra och smakar fantastiskt gott med bara några få ingredienser. Köttet blir då både saftigt och gott även om steken är genomstekt
Värm en stekpanna och lägg i smöret, låt det bubbla upp och lägg i kycklingen och fräs under omrörning ett par minuter, häll över skyn från ugnsformen och låt det puttra ihop ytterligare några minuter
” tänker du skeptiskt och nej, det är därför det kallas fejk…Men genom att tillsätta äggula och dragon får du en sås som smakar bearnaise och som du med gott samvete kan ta lite till utav utan att behöva tänka på att energiinnehållet i middagen skenar iväg helt åt skogen
Fräs vitlöken försiktigt i olivoljan - dra ned värmen så att den inte bränns. Men jag har hittat mitt sätt att göra bruschetta och jagtycker att det blir bäst att steka bröden i den härliga vitlöksoljan
Till det kokt ris och en ganska tråkigt vardagssallad men huuur gott blev det inte. Den är kanske inte över helt visserligen men värmeböljan och torkan över hela landet har nog ingen undgått
Häll i mjölet men spara lite för utbakningen på ditt väl inmjölade bakbord. Kungsörnens bagare tycker det räcker med 200grader men jag körde mitt bröd på 240grader och det funkade finfint, det finns säkert någon jättebra förklaring till att dom vill att man skall köra på 200 grader men jag kan inte den så jag litar på min erfarenhet och kör den på 240 grader. (efter 20 minuter så körde jag i en termometer och lät brödet vara inne tills innertempen når 98grader, jag låter tempen bli såpass efter jag läste detta hos Pain de Martin men detta kanske bara gäller Levain bröd, jag kör upp den till 98 grader och brödet blir hur bra som helst
Tina mangon eller dela den färska i bitar, den frysta är inte riktigt lika god men helt ok ändå. Blanda ihop allt och smaka av med olja och kryddor, det blir gott om salsan får stå och dra en stund före servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.