Krämig polenta med tryffelolja, parmesan och smörstekta champinjoner samt bladspenat. Vi hade en bit rådjur kvar sen nyårsafton och jag var sugen på att göra något helt annorlunda med smakkombinationen den här gången
Förutom jordnötssåsen hade vi våran asiatiska dipp som är bäst till den mesta asiatiska maten. Vårrullar går ju att göra på alla möjliga vis - fritera, steka eller bara rulla ihop
För ungefär en lunch och fyra matlådor behövs. - 1 ½ matsked majsstärkelse (Maizena) + 2 matskedar kallt vatten. 1 ½ matsked majsstärkelse. 2 matskedar kallt vatten
4 persCa 1,2kg Ribbestek eller Ca 7-800g Kotlettrad med svålSalt, helst GourmetsaltCa ½dl Steksky2½dl Matlagningsgrädde½msk Vetemjöl1msk Kalvfond½dl MjölkLite sojaSaltVitpepparLägg steken med svålen nedåt i en ugnseldfast form
Recept och tillvägagångs sätt på den snurrade pizzan finns på bloggen -kategori "mat". Bred på tomatsås, stö på riven ost och andra önskade ingredienser
Idag fick det bli någonting som jag längtat efter att göra, nämligen majssoppa. Senast jag åt det var på en väns föräldras resturang när vi gick i sjuan, det var alltså ett bra tag sedan
Temat för september är nämligen Enkelt, och jag tyckte receptet platsar där. För några veckor sedan gjorde jag en störtdykning i gamla gömmor, och gjorde flera fynd
I övrigt är det inte mycket än matlagning som gäller sedan just denna söndag. Ikväll tänkte jag bjuda min familj på Sjömansbiff, och göra lite extra dessutom så jag kan få med mig en matlåda till jobbet imorgon också
Jag har förresten aldrig vad jag kan minnas lagat kinamat tidigare. Finhacka champinjonerna (Jag körde i matberedare med rivjärn) och tillsätt dem i löken