200 g
vit choklad 150 g smör 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 0,5 g saffran 0,5 krm salt 1 krm vaniljpulver 1,75 dl vetemjöl 3 ägg florsocker, att pudra med
Blanda vetemjöl, smör, socker, vaniljsocker, bakpulver i matberedare eller med fingertopparna. Serverar du som dessert är det gott med bär och en klick vispgrädde till kakan
Ingredienser Portioner. 12 bitar 100 g smör 1/2 g saffran 100 g vit choklad 2 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) smör till formen Till servering hallon eller rårörda lingon eller citronkräm (se tips) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Häll smeten i en passande form med bakpapper i botten eller som du smörar upp ordentligt. 1Dekorera med florsocker. 1Skär rabarbern mindre bitar och blanda med lite socker i en bunke. 1Pudra över florsocker och servera med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås
Den skal være saftig og sød og kryddret og med små, bitte, syrlige indslag af tyttebær. Blanda yoghurt, mjölk/grädde och lingonsylt med det smälta smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.