Saffranscheesecake med kardemummasmul
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • vetemjöl
  • 1 smör
  • 1 strösocker
  • 1 vaniljsocker
  • 1 bakpulver
  • 1 nystött kardemumma
  • 1 kuvert saffran, 0,5 g
  • 1 crème fraiche
  • 1 naturell färskost, 150 g
  • 1 ägg
  • 1 ekologisk apelsin, det finrivna skalet
  • 1 ev florsocker
  • 1 ev hallon eller andra bär och vispgrädde1. Sätt ugnen på 200 grader.2. Blanda vetemjöl, smör, socker, vaniljsocker, bakpulver i matberedare eller med fingertopparna. Dela upp degen i två lika stora delar.3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en bakform, 24 cm i diameter. Tryck ut den ena degen i botten på formen. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.4. Blanda ner kardemumma i den andra delen.5, Rör samman crème fraiche, färskost, socker, ägg och finrivet apelsinskal.6. Häll fyllningen över den förgräddade bottnen. Smula över kardemummadegen.7. Grädda 20–25 minuter tills degen börjar få färg. Låt svalna helt.8. Pudra ev över lite florsocker. Serverar du som dessert är det gott med bär och en klick vispgrädde till kakan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.