1 ev
hallon eller andra bär och vispgrädde1. Sätt ugnen på 200 grader.2. Blanda vetemjöl, smör, socker, vaniljsocker, bakpulver i matberedare eller med fingertopparna. Dela upp degen i två lika stora delar.3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en bakform, 24 cm i diameter. Tryck ut den ena degen i botten på formen. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.4. Blanda ner kardemumma i den andra delen.5, Rör samman crème fraiche, färskost, socker, ägg och finrivet apelsinskal.6. Häll fyllningen över den förgräddade bottnen. Smula över kardemummadegen.7. Grädda 20–25 minuter tills degen börjar få färg. Låt svalna helt.8. Pudra ev över lite florsocker. Serverar du som dessert är det gott med bär och en klick vispgrädde till kakan.
200 g vit choklad 150 g smör 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 0,5 g saffran 0,5 krm salt 1 krm vaniljpulver 1,75 dl vetemjöl 3 ägg florsocker, att pudra med
Blanda saffranet med likör och vatten. Ta upp bladen och värm dem försiktigt med saffransspriten. Smält chokladen med smöret och blanda med kexsmulorna
Igår kom de över med lammfiol, renhjärta, renkorv, tre ostar från Sonias och den här efterrätten. Ta upp bladen och värm dem försiktigt med saffransspriten
Vi får gäster ikväll och det är som vanligt mycket att fixa med. Jag har tänkt att hinna med promenad, matlagning, dukning och lite fixande inför kvällen
Och jag passade på att testa ett nytt recept jag hittat – saffranscheesecakemed pepparkaksbotten. Vi firade advent med en mysig playdate och fika med några kompisar
Det här receptet har jag fått av min kompis Liv som jag bodde granne med när jag växte upp. Liv har alltid varit duktig på att baka, och när vi har vårt traditionella julfika tillsammans brukar hon bjuda på den här saffranscheesecaken
Krossa digestivekexen & pepparkakorna i en mixer och blanda med smöret. Vispa philadelphiaosten med kesellan och äggen, tillsätt de torra ingredienserna och rör till en slät smet
Krossa digestivekexen, gärna i matberedare och blanda med smör, socker och apelsinskal. Till apelsingelén kokas apelsinsaften tillsammans med gelésockret livligt i någon minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.