11 1/2 dl
riven kokosSätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter.
1 Smält
smör, choklad och kaffe till chokladkakan i en kastrull.
1 Rör
ihop ägg, strösocker och muscovadosocker i en bunke och tillsätt kakao, mjöl och salt. Rör ihop till en tjock smet och tillsätt sedan smörblandningen. Rör ihop till en klumpfri smet.
1 Häll
smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
1 Smält
smör och kaffe till glasyren i en kastrull på låg värme. Rör ner övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning i en minut.
1 Bred
ut glasyren på kakan och strö genast över kokos. Låt stå i kylskåp i 2 timmar före servering.
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.