Kärleksmumskladdkaka
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1100 g mörk choklad
  • 11/2 dl kokt kaffe
  • 13 ägg
  • 11 dl strösocker
  • 11 dl muscovadosocker
  • 11 dl kakao
  • 12 1/2 dl vetemjöl
  • 11 nypa salt
  • 175 g smör
  • 12 msk kokt kaffe
  • 13 1/2 dl florsocker
  • 12 msk kakao
  • 11 1/2 tsk vaniljsocker
  • 11 1/2 dl riven kokosSätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter.
  • 1 Smält smör, choklad och kaffe till chokladkakan i en kastrull.
  • 1 Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker i en bunke och tillsätt kakao, mjöl och salt. Rör ihop till en tjock smet och tillsätt sedan smörblandningen. Rör ihop till en klumpfri smet.
  • 1 Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
  • 1 Smält smör och kaffe till glasyren i en kastrull på låg värme. Rör ner övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning i en minut.
  • 1 Bred ut glasyren på kakan och strö genast över kokos. Låt stå i kylskåp i 2 timmar före servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.