Vänd fänkålen i olivolja i en ugnssäker form. Halvera de små fänkålshuvudena eller skär de stora i 4 klyftor. Koka fänkålen i vatten citronsaft och salt i en kastrull i 5 minuter. 4 små fänkål eller 2 stora
Med tanke på att jag på allt som ofta bränner vid det jag sätter in i ugnen så hade jag visst huvudet extra mycket på skaft då jag täckte fänkålen och tomaterna med aluminiumfolie
Vi har snöat in på fänkål. Halvera fänkålen och skär bort den hårda stammen. 2 små fänkålsstånd. Häll i vatten och sjud tills nästan allt vatten dunstat och fänkålen är mjuk (ca 10 minuter). 2 små fänkålsstånd
För några helger sedan var vi också på landet och till middag åt den här übergoda fänkålen med tomat och gremolata vars recept jag hittade i Anna och Fanny Bergströms fina kokabok Kärlek, oliver och timjan - fänkål med tomatsås och gremolata
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.