salt & peppar. salt & peppar. salt & peppar. salt & peppar. God morgon. Här kommer dagens middagstips, biffar på rödbetor med klyftpotatis och en kräm med honung, rosmarin och fetaost
Min mamma lärde mig en gång knepet för att få till den perfekta potatisgratängen. Hemligheten är att koka potatisen i grädde innan gratängen gratineras i ugnen
Sen jag startade matbloggen har jag provat flera nya maträtter som jag tidigare bara har funderat på att prova (jag måste ju ha nya recept att dela med mig av)
En galet god rätt som jag oftast gör i ugnsform som en gratäng tillsammans med knaperstekt bacon. Häromdan lagade jag upp lite olika rätter på jobbet, bland annat denna mac n cheese
1. Värm ugnen till 200 grader. Skiva aubergine och sötpotatis riktigt tunt. 2. Lägg aubergineskivorna på ett grillgaller på en plåt och pensla dem på ovansidan med ett mycket tunt lager olja
Rör runt så det blandas väl utan att ägget blir stekt. Efter drygt ett år med en massa recept på kött- och fiskrätter här på bloggen tycker jag att det kan vara dags för min första vegetariska rätt, nämligen parmesanpanerad aubergin med chilimajonnäs och rättikspasta med babyspenat
Rödbeta med chévre och honung är så gott. Det är absolut en av mina favoriter. I det här receptet har jag kombinerat mina rödbetsburgare med finhackat sött päron och lätt smält chevréost, pistagenötter och massor av sallad
På bilden är de utan chèvre, men de blev ännu godare med. Sedan jag åt min syrras goda rödbetsburgare någon gång i våras har jag försökt laga något liknande
Auberginegratäng med röda linser – gratäng med stekt aubergine i skivor, varvad med en röra av röda linser kokta i tomat med gul lök och morot kryddad med vitlök och timjan, färsk tomat och grana padano