Gräddstuvad grönkål - Grönkål brynt i smör och sedan inkokt med buljong och grädde. Det här är en snabb och smidig variant på stuvad grönkål eller långkål som den också kallas
4 dl färska gula kantareller. 12 msk smör. 1salt och malen vitpeppar. 14 dl färska gula kantareller 2 msk smör salt och malen vitpepparRensa kantarellerna noga, borsta dem och skär större svampar i mindre bitar
Mixa ramslöken slät i crème fraiche med en mixerstav eller i en matberedare. Blanda ner färskost, senap, salt och vispa alltsammans med en elvisp tills dippen fått en fluffig konsistens
Ramslökssill 2 dl sojabönor 3 gröna sparrisar 1 bunt ramslök 2 msk färskost el. crème fraîche salt & peppar Så här gör du Tina och kläm ur bönorna från sitt skal, lägg i en skål
För några helger sedan var jag ute på goda vänners landställe och upptäckte en ny vän RAMSLÖKEN. Dessa små blad växer i diken och ser ungefär ut som liljekonvalj blad men det går inte att ta miste på dem för dem luktar helt underbart, som en blandning mellan gräslök, vitlök och sommar
I senaste numret av Lantliv Mat & Vin finns ett recept på en Jordgubbsgazpacho av systrarna Eisenmann, det receptet som jag fastnade i direkt när jag öppnade magasinet
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna fettucine) 1/2 rödlök 2 morötter 1/2 msk olivolja 1/2 g saffran 1 vitlöksklyfta 2 förp räkor i lake (à 360 g) 1 1/2 dl vispgrädde 1 dl lag från räkorna 500 g passerade tomater salt och peppar Lägg till i inköpslistan