Pajskal av sötpotatisI helgen provbakades denna paj, som kommer att finnas med på min studentbuffé. Blanda samman med olivolja, salta och peppra och tryck ut i en oljad normalstor pajform
Tidigare i veckan njöt vi av denna vegetariska sötpotatispaj och eftersom den fick så mycket uppmärksamhet på sociala medier är det nog läge att vi lägger upp receptet här och nu
Sötpotatispajmed spenat och fetaostPajskal. Med inspiration från Sofia och Ett bättre du bjöd jag i måndags lillasyster på en fantastiskt god matpaj som vi avnjöt ute i solen på balkongen
Vill ni hellre göra en matpaj så föreslår jag att ni kikar in på Lilla Matderiven och Ann-Louises minst sagt lockande sötpotatispajmed svamp och grönkål
Sötpotatispajmed stekt svamp och spenatPajskal. En fantastiskt god sådan där grunden var len sötpotatis vars smak förhöjdes och lyftes fram, med bland annat smakrik ost och örter
Timjangravad anka medsötpotatispaj, madeiraconsommé och fikonPortioner. Sötpotatispaj. Värm kycklingbuljong och madeira, smaka av med salt och vitpeppar
När jag ser filmer där de äter typiska maträtter från söden såsom friterad kyckling, sötpotatispaj och majsbröd blir jag alltid väldigt sugen på att testa det, vilket jag också gjort flera gånger
Efter att ha kikat runt bland olika efterrätter så kändes sötpotatispaj som ett kul alternativ. Denna hade jag tänkt använda för det fungerar med både bog och karré, men jag var lite osäker på om jag skulle förstöra vildsvinsbogen
En av den här veckans vegetariska rätter (den andra var en sötpotatispaj som vi nog får jobba vidare, den blev god men alldeles för "lös" så den får justeras innan det kommer ut recept här på bloggen
Att vi lagt den under efterrätt kan efter den första avsmakningen verka dumdristigt, ty denna sötpotatispaj är en mastig delikatess som med lätthet kan förpassa den mest åpne till en matkoma
Längre fram i höst ska jag testa att göra en sötpotatispaj. Sötpotatis har snabbt seglat upp som en favorit här hemma hos mig, det är relativt billigt, mättande och man kan göra samma saker som man kan med "vanlig" potatis med den skillnaden att sötpotatis inte innehåller stärkelse och man får därmed inte de där frasiga pommes fritesen, men däremot en lite djupare smak
Vispa samman alla ingredienserna i en stor skål med en elvisp tills det är en luftig smet. Servera varm eller rumstempererad, gärna med en klick vispad grädde 1,5 liter och
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.