För kunskapen förändras i takt med att vetenskapen hittar nya rön. En del menar att det var människans smak för det söta som gjorde att hennes hjärna utvecklades överlägset andra djurarter
Nu har jag kommit på det ultimata om man helt enkelt vill undvika socker men ändå gillar när det smakar lite sött kan man göra små surdegsbullar på surdeg eller levain + 4 dl degvätska och 2 tsk havssalt och 1 msk honung… vetemjöl en äggula (spara vitan till pensling) och lite olja till en elastisk och fin deg
Det känns som en sund viktnedgång och dieten tar inte kål på mig. Det har däremot blivit ett helt annat sätt att tänka på och omkring mat, vilket vi i och för sig har gjort annorlunda några månader men detta tankesett passar mig bra och jag är nöjd med den slags mat vi har på menyn
Att använda färdigt syltsocker gör att man har marmelad färdig på ca 20 minuter, jättesmidigt. Säsongens första plommon är plockade och skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte med kanel och vanilj
Jag har läst länge om att det görs maränger på kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Rör hela tiden så att inget bränns fast. Hej hej. Så var det då dags för julgodis. Först ut i år är en nyhet (för mig) och självfallet får du receptet – det är dags för skumtomte-fudge
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Tänkte passa på att tipsa om lite godsaker som passar till kräftskivan. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 5–10 min (den längre gräddningstiden gör kola segare)
Jag hittade inspiration till min paj hos Mumsfillibaba, som i sin tur hittade receptet hos Remsans bistro, och på vägen har det skett små förändringar i receptet
och ibland lyckas man bättre än andra gånger. Här i Spanien har jag inte samma utbud av ingredienser eller köksgrejer som hemma men det ger mig en extra kick att tänka ut nya saker att använda
Tryck ut degen i en pajform med hjälp av välmjölade händer. 2 1/2 dl glutenfri Fin mix (eller motsvarande mängd vetemjöl). 2 1/2 dl glutenfri Fin mix (eller motsvarande mängd vetemjöl)
Och eftersom det var midsommar när jag bakade tårtan, blev det jordgubbar istället för blåbär, men jag kan också tänka mig att det är gott att ha björnbär eller hallon i
förrän nu. 6 färska ekologiska Medjooldadlar (om du använder vanliga mindre dadlar, dubbla mängden). 100 g ekologiskt smör (använd laktosfritt alternativ om du vill). Ta ur degen och arbeta in 1 dl havregryn med händerna – det gör att degen blir lite mer knaprig och smulig. 6 färska ekologiska Medjooldadlar (om du använder vanliga mindre dadlar, dubbla mängden). 100 g ekologiskt smör (använd laktosfritt alternativ om du vill)
Värm ugnen till 175º. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på strö bröd. Första lagret. Blanda mjöl, smör och pekannötter (spara lite nötter till garnering)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.