1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget
På tisdag är det fettisdagen och då är det ju tradition att äta semlor, men eftersom vi varken gillar vispad grädde eller tål mandelmassa så bakade jag dessa smaskiga vaniljkrämsfyllda bullar istället
Smält margarin och häll sedan på mjölken. Det ska vara 37 grader. Lös upp jästen med lite av spadet. Tillsätt resten av spadet, salt, socker, malen kardemumma och drygt 2/3 av mjölet
Smula jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm tills blandningen är 37°. Häll degspadet över jästen och rör om tills den lösts upp
De blir förstås lite söta men väldigt goda. Söta kolabollar. Go kväll,. Jag och barnen bakade lite i helgen och chokladbollar brukar vara populärt att svänga ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.