Baka

Baka

  • 99 Recept
Crème brûlée med blåbär

Crème brûlée med blåbär

Vispa ihop äggulor och socker i en skål. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljstång med frö, grädde och mjölk, och låt svalna något
Kolapaj med mörk choklad

Kolapaj med mörk choklad

Hacka ihop pajdegens ingredienser till en smulig massa och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg den i en pajform med löstagbar kant, 23 cm i diameter
Chokladcroissanter

Chokladcroissanter

Rulla ut smördegen och dela längs med i två halvor. Skär varje halva i trekantiga snibbar och lägg en chokladbit på den breda delen
Dagens recept: Lakritsbrûlée

Dagens recept: Lakritsbrûlée

DAGENS RECEPT 15-04-28. LAKRITSBRÛLÉE. Klassisk brûlée får smarrigt sällskap av lakrits. Om du vill kan du servera en frisk citrussallad till
Solbullar, sockerbullar, krämbullar eller vaniljbullar

Solbullar, sockerbullar, krämbullar eller vaniljbullar

På tisdag är det fettisdagen och då är det ju tradition att äta semlor, men eftersom vi varken gillar vispad grädde eller tål mandelmassa så bakade jag dessa smaskiga vaniljkrämsfyllda bullar istället
Lakritstryffel

Lakritstryffel

Jajamensan, då är det dags för första julgodiset att ta plats här i köket. Dessa lakritstryfflarna gjorde vi flera många omgångar av förra året och vi har redan hunnit göra två omgångar i år, försvinnande goda är de
Choklad & hallontryffel paj

Choklad & hallontryffel paj

Hej sköna fredag. Här skiner faktiskt solen idag och jag har ett fullspäckat schema hela dagen idag. Har en deadline i skolan på söndag som jag måste snabba på så jag blir klar i tid och sen ska jag hinna med lite fotografering nu när ljuset är så bra idag
Hallontryffel

Hallontryffel

Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp hallonsylt och smör i en kastrull under omrörning. Sila den varma blandningen över chokladen och rör till en slät massa
Hallontryffel

Hallontryffel

Lägg tinade hallon i en trådsil. Passera hallon genom silen. Tryck lite med en sked för att få igenom så mycket puré som möjligt

Lakrits tryffel

Dessa var jag bara tvungen att göra igår. Gud vad gott det var men choklad och lakrits. Ett underbart recept
Tryfflar med mörk choklad och jordgubb

Tryfflar med mörk choklad och jordgubb

Impulsköpte frystorkade jordgubbar när jag besökte Saltå Kvarns butik i Järna i somras. Impulsköp är inte alltid dåliga för tack vare det kan vi nu njuta av julröda tryfflar med frisk smak

Åländsk svartbröd

Dela degen i fyra bitar och baka ut till tallriksstora kakor ca 3 cm tjocka. Slå in alla fyra bröden i aluminiumfolie och efterbaka dem 3 timmar mitt i ugnen
Norska limpor

Norska limpor

Värm vattnet och mjölken till fingervärme, ca 37 grader, och häll i spadet i degbunken. Rör ut jästen i lite av degspadet
Honung & solros bröd

Honung & solros bröd

Vem kan få nog av nybakat bröd. Att välja bort socker tycker jag kan vara en super bra ide när man bakar bröd
Italienskt bröd med fetaost och rosmarin

Italienskt bröd med fetaost och rosmarin

Smula ner jästen i en degbunke. Häll det fingervarma vattnet över och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, 2 msk olivolja, hälften av den smulade osten, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special
Black bean chocolate brownies

Black bean chocolate brownies

Okej, bli inte avskräckta nu. men dessa geggiga brownies är faktiskt gjorda på svarta bönor. Dock känner man inte alls smaken av bönor, utan de är söta och chokladiga precis som de ska vara
Klassisk jordgubbstårta

Klassisk jordgubbstårta

Bottnet kan du förbereda en längre tid i förväg och i sådana fall lägga i frysen tills du ska använda det eller så bakar du bottnet två dagar i förväg
Glutenfri Kladdkaka

Glutenfri Kladdkaka

Glutenfri Kladdkaka. Super smarrig kladdkaka som dessutom är gluten och laktosfri. 0,75dl kokosmjöl 0,75dl mandelmjöl 2tsk vaniljsocker 2tsk bakpulver1dl farinsocker 2dl strösocker 4msk kakao 3ägg 1nypa salt60g laktosfri choklad (hackad) 150g smält smör Sätt ugnen på 175grader
Experiment Caramel Cheesecake

Experiment Caramel Cheesecake

Jag provade även att baka olika varianter av bottnar till cheesecaken. När jag provsmakade dessa cheesecakes så slog det mig att Espresso Houses cheesecake troligen inte är ugnsbakad, detta då fyllningen är väldigt krämig och ytan på deras cheesecake är helt slät utan luftbubblor, om man inte ugnsbakar cheesecaken underlättar det vid bakning av botten då man kan grädda den så länge som behövs utan att behöva ta hänsyn till ytterligare gräddningstid senare med fyllningen
Budapestrulle med Hallon&Blåbär

Budapestrulle med Hallon&Blåbär

Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 20 min, lufta ugnen några sekunder och baka ytterligare 2 min. Budapestrulle med Hallon&Blåbär
Pavlova

Pavlova

Då du bakar en pavlova skall du komma ihåg att använda så färska ägg som möjligt, vispa ner (finkorniga) strösockret långsamt i flera omgångar och komma ihåg att inte vispa marängen alltför länge så konsistensen inte lider
Marängbakelse med kakao

Marängbakelse med kakao

Vispa äggvitorna och 1 dl socker till hårt skum. Rör i 2 dl socker och 2 msk kakao. Klicka smeten i 10 amerikanska muffinsformar