Vispa ihop äggulor och socker i en skål. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljstång med frö, grädde och mjölk, och låt svalna något
Hacka ihop pajdegens ingredienser till en smulig massa och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg den i en pajform med löstagbar kant, 23 cm i diameter
På tisdag är det fettisdagen och då är det ju tradition att äta semlor, men eftersom vi varken gillar vispad grädde eller tål mandelmassa så bakade jag dessa smaskiga vaniljkrämsfyllda bullar istället
Jajamensan, då är det dags för första julgodiset att ta plats här i köket. Dessa lakritstryfflarna gjorde vi flera många omgångar av förra året och vi har redan hunnit göra två omgångar i år, försvinnande goda är de
Hej sköna fredag. Här skiner faktiskt solen idag och jag har ett fullspäckat schema hela dagen idag. Har en deadline i skolan på söndag som jag måste snabba på så jag blir klar i tid och sen ska jag hinna med lite fotografering nu när ljuset är så bra idag
Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp hallonsylt och smör i en kastrull under omrörning. Sila den varma blandningen över chokladen och rör till en slät massa
Impulsköpte frystorkade jordgubbar när jag besökte Saltå Kvarns butik i Järna i somras. Impulsköp är inte alltid dåliga för tack vare det kan vi nu njuta av julröda tryfflar med frisk smak
Om jag är med och planerar ett kalas så är jag inte sen med att erbjuda mig att baka tårtan. Jag älskar att baka tårtor, särskilt sådanna som ska ätas av barn
Dela degen i fyra bitar och baka ut till tallriksstora kakor ca 3 cm tjocka. Slå in alla fyra bröden i aluminiumfolie och efterbaka dem 3 timmar mitt i ugnen
Smula ner jästen i en degbunke. Häll det fingervarma vattnet över och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, 2 msk olivolja, hälften av den smulade osten, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special
Okej, bli inte avskräckta nu. men dessa geggiga brownies är faktiskt gjorda på svarta bönor. Dock känner man inte alls smaken av bönor, utan de är söta och chokladiga precis som de ska vara
Jag provade även att baka olika varianter av bottnar till cheesecaken. När jag provsmakade dessa cheesecakes så slog det mig att Espresso Houses cheesecake troligen inte är ugnsbakad, detta då fyllningen är väldigt krämig och ytan på deras cheesecake är helt slät utan luftbubblor, om man inte ugnsbakar cheesecaken underlättar det vid bakning av botten då man kan grädda den så länge som behövs utan att behöva ta hänsyn till ytterligare gräddningstid senare med fyllningen
Då du bakar en pavlova skall du komma ihåg att använda så färska ägg som möjligt, vispa ner (finkorniga) strösockret långsamt i flera omgångar och komma ihåg att inte vispa marängen alltför länge så konsistensen inte lider