Jag känner mig sugen på bär tårta eller bär tart med vaniljkräm , Vad ska jag göra hmm. =)Min Duo Berry Tart eller bär tar…användande jag hallon och blåbär (de var duo) , vaniljkräm , choklad båda mörk & vitt och vaniljtårtbotten
Gus är en O’boy och limpkille som älskar söta vetemjölsbröd och dessutom ogillar förändringar. Eftersom jag gärna äter scones varje helg försöker jag variera med mer nyttiga scones
Det gjorde jag med de här sconesen. Ibland lyckas man med något nytt på första försöket. I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Blanda samman mjöl med bakpulver och salt i en skål. Klappa ut degen med mjölad hand till en stor kaka, ca 2 cm tjock. Tryck ut runda kakor med mått, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på plåt klädd med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 10–12 minuter
Man går upp en halvtimme tidigare och svänger ihop lite scones, tar fram en bricka och dukar fram smör, marmelad och varmt te och sedan tar man med sig allt och kryper ner i sängen igen
Arbeta in smöret med hjälp av fingertopparna, rör ner filmjölken. Sconesmed havregryn. 1 bröd3 dl vetemjöl1 dl havregryn½ tsk salt2 tsk bakpulver50 g smör1½ dl filmjölkBlanda de torra ingredienserna i en bunke
Servera sconsen rykande färska med exempelvis ost, smör, marmelad och vispad grädde. Dela upp degen i 8 stycken bullar som du lägger ut på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form. 1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.