Ta av från värmen och smaka av fyllningen. Tryck ut degen – eller kavla ut den – i en hög eller vid pajform (det är ganska mycket fyllning som ska få plats)
Skär bort ev fett från skinkan och tärna den fint. Blanda vetemjöl och salt i en skål. Lös upp jästen i 2 dl ljummet vatten och blanda ner vätskan i mjölet med hjälp av elvispens degkrokar
Upp på morgonen, ordnade och nyttiga matvaror – och fan tar den som hoppar över tandtråden. Eller också gör man en god sallad och dukar fram den på balkongen eller uteplatsen – och njuter av smakbrytningen mellan senapsvinägretten och den rökta korven
Verser le fromage blanc et mélanger de nouveau. 1500 g de fromage blanc. 11 pincée de selDérouler la pâte dans un moule à tarte beurré et bien la presser pour qu'elle épouse la forme du moule. Verser la préparation sur la pâte à tarte et enfourner pendant environ 30 minutes. 1Conseils Vous pouvez agrémenter la tarte au fromage blanc de raisins secs ou de zestes d'orange et de citron
Sensommarens första gryta kan med fördel bli en Fiskgryta frånAlsace. Där samsas forell och havsabborre med lite syra från vin, rund gräddighet och en liten pikant ton av dragon
Det vore synd om Bondbröd frånAlsace bara hamnade i franska munnar. Så ta en paus från sommaren – gärna en regnig dag – rör ihop degen, grädda och vänta lite
Jag tänkte bjuda er på min version av cheesecake som jag och min goda vän och kollega Andreas Brettmark tog fram ihop och körde som lunchdessert på Restaurang Vatten Gourmet & Cafe
Men det funkade – både jag och maten kom hem. Dela fläskkarrén i mindre delar – går utmärkt med sax. I Belgien använder man nötkött och öl – då heter det carbonade flamande
Bättre då att knata in i köket, sätta på ugnen och laga en skinstek frånAlsace. Förut var det blå himmel och varm sol, men plötsligt är det som om maj har ersatts av oktober – grå himmel, regnskurar och jacka på när man ska gå ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.