1400 g
mascarponeost (vanlig naturell färskost går lika bra)
12 dl
grädde, lätt vispad
1160 g
florsocker
11 vaniljstång,
fröna
13
gelatinblad
1 Botten
50 g smör 10 digestivekex Ev lite socker Fyllning 1 dl Baileys likör 400 g mascarponeost (vanlig naturell färskost går lika bra) 2 dl grädde, lätt vispad 160 g florsocker 1 vaniljstång, fröna 3 gelatinbladBotten: Smält smöret, möra sönder kexen. Blanda tillsammans. Sätt blandningen i en form med löstagbara kanter. Ställ kallt i kylskåpet en stund. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Vispa grädden, blanda i färskosten, florsockret, och vaniljstångsfröna. Koka upp Baileyslikören, blanda i gelatinladen. Lägg gelatin-likörblandningen till de andra ihoprörda ingredienserna. Häll blandningen över kexbottnen. Sätt i kylskåpet några timmar. Sedan är det bara att sätta igång och njuta! Har man inte vaniljstång så använd lite vaniljsocker (OBS! Inte vanillinsocker). jag har använt Valios naturell färskost istället för mascarpone.
Tillsätt ägg, grädde, citronsaft och Baileys och rör om ordentligt. Jag ligger lite efter med inläggen på bloggen, jag bakar och fotar, men hinner inte få ut inläggen
Fräs lök och vitlök i olivolja utan att de tar färg. Om kokkärlet inte tål ugn flyttas sås med köttbullar över till en ugnsfast form innan äggen knäcks i
Hårdkoka äggen, dela dem i kvartar. Lägg upp allt på ett fat. 3 ägg. 3 ägg. Visst är det lite löjligt. När man är ledig kan man kosta på sig hur mycket extra som helst
Frittata från ugnen med pumpa. När det har stått och kallnat, sätt till 200g rökt ost som du har skurit till stycken, 6 vispade ägg, salt, peppar, 40g riven pecorino eller parmiggiano och en tesked full timjan. Lägg allt i en eldfast skål som du har smort med smör och ugnsbaka maträtten cirka 25 minuter på 180 celsiusgrader. 6 ägg
Kommer även att lägga upp några recept som jag gjorde uppe hos farmor, dock så kommer det inte vara så vackra bilder eller upplägg eftersom man inte har alla grejer som man har hemma
Lägg upp det i en hög på cheesecaken. Om någon möjligtvis undrar hur man gör rosen eller servettvikningen som syns på bilden, så kan jag meddela att instruktioner kommer i inlägg inom en snar framtid
Med julmusik i högtalarna går det faktiskt utan några större besvär. Själv ska jag så snart det här inlägget är nedprintat ge mig ut i köket och koka lite baileysfudge med rostade hasselnötter och en kola med apelsin- och stjärnanis
Jag slängde ihop en kaka under eftermiddagen då vi skulle ha middagsgäst denna söndagseftermiddag. Jag tog vad jag hade i skåpen och det var inte mycket måste jag säga
Blanda äggula och socker, rör ner i gräddkoket. Jag tänkte bjuda er på min version av cheesecake som jag och min goda vän och kollega Andreas Brettmark tog fram ihop och körde som lunchdessert på Restaurang Vatten Gourmet & Cafe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.