Baileys cheesecake utan ägg från Finland
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g smör
  • 110 digestivekex
  • 1 Ev lite socker
  • 1 Fyllning
  • 11 dl Baileys likör
  • 1400 g mascarponeost (vanlig naturell färskost går lika bra)
  • 12 dl grädde, lätt vispad
  • 1160 g florsocker
  • 11 vaniljstång, fröna
  • 13 gelatinblad
  • 1 Botten 50 g smör 10 digestivekex Ev lite socker Fyllning 1 dl Baileys likör 400 g mascarponeost (vanlig naturell färskost går lika bra) 2 dl grädde, lätt vispad 160 g florsocker 1 vaniljstång, fröna 3 gelatinbladBotten: Smält smöret, möra sönder kexen. Blanda tillsammans. Sätt blandningen i en form med löstagbara kanter. Ställ kallt i kylskåpet en stund. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Vispa grädden, blanda i färskosten, florsockret, och vaniljstångsfröna. Koka upp Baileyslikören, blanda i gelatinladen. Lägg gelatin-likörblandningen till de andra ihoprörda ingredienserna. Häll blandningen över kexbottnen. Sätt i kylskåpet några timmar. Sedan är det bara att sätta igång och njuta! Har man inte vaniljstång så använd lite vaniljsocker (OBS! Inte vanillinsocker). jag har använt Valios naturell färskost istället för mascarpone.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.