Blanda ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Jag tycker att det kan vara svårt att lyckas med bröd som enbart har surdeg som jäsmedel. Mina tidigare försök har slutat med att jag, efter mycket möda och timmar av nervös förväntan, stått där med ett stenhårt, kompakt bröd som ingen ens med bästa vilja har velat sätta tänderna i
En krämig fudge tycker jag passar finfint sommar som vinter, vår som höst. Det är superlätt att göra och ett bra och mer hälsosamt alternativ till alla sötsliskiga fudge som man kan hitta
Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite
ugnsrostade färskpotatis med grönsaker. är gott med ljumna grönsaker till sommarens grillmiddagar. Jag brukar skölja dom och dela dom i halvor och lägga på en plåt skiva över gul lök i båtar
Morot – en av alla de grönsaker som det nu är högsäsong för. Älskar verkligen hösten och det enorma utbudet av morötter men även kål och andra rotfrukter
11 Jan. 21. 03. Krämbullar. 1kommentarer. Ännu mera bullar. 5 dl eko mjölk150g smör1,5 dl eko strösocker3 msk hel kardemumma, mortlad1 pkt jäst1 ägg2 tsk saltVetemjöl1 äggVaniljkrämJag la smör, jäst, socker, ägg och kardemumma i en skål Värmde mjölken till 37 grader och hällde det i skålenRörde tills smöret smältBlandade ner mjölet tills det blev en smidig deg, tillsatte saltet under tiden