Säghejtill Porotos Granados. En återkommande inspiratör till vegetarisk middagsmat är Hugh Fearnley-Whittingstall och tack vare honom upptäckte vi den chilenska soppan Porotos Granados
Denna gång kunde jag använda hela sparrisen till denna härligt gröna goda soppa. Till servering. Server ägghalvor, sparris och torkade tomater som tillbehör i soppan
Ingredienser till ca 4 rejäla personer. Ingredienser till ca 4 rejäla personer. Skolans fisksås-recept brukar göras på gräddfil och/eller fil med lite majonnäs
Vi åt lunch på restaurang ”Da Emilia” där herremannen i vårt hushåll fick på fingrarna av en servitris när han försökte hämta olivolja att doppa lantbrödet i
Denna kycklingrätt blir också vårt bidrag på temat ingefära till ”Månadens middagstips” hos Birgitta och hennes trevliga mat- och bakblogg ”Min lilla kokvrå”
Får nog ta och köpa lite penséer till att börja med. Nu i påsktider så tänkte jag passa på att påminna om en riktig favorit till bakverk som jag har gjort ett antal gånger genom åren
När jag var liten var min pappa en hejare på att göra pepparkakshus med oss. Vispa till kristyren är riktigt fluffig och håller topparna när du släpper visparna
Salt & vitpepparHär är en skittråkig bild på vad som behövs till cremen. Till denna smakrika lilla förrätt dricker vi pinot noir, gärna en amerikansk sådan
Där hänvisar jag till asiatiska butiker, eller butiker med östeuropeiska matvaror. Nej, jag har inte tänkt bli vegetarian, men detta är en utveckling som kommit av sig själv, sedan ett drygt år tillbaka
ostbrickan, som snittar före måltiden när man bjudit hem gäster en fredagskväll, på studentminglet, till bröllopsmiddagen om man gör maten själv eller som munsbitar framför tv'n en lördagskväll
Jag kom genast att tänka på laxtårtan med löjrom som jag gjorde själv till det dryga hundratalet gäster på vårt bröllop, och insåg att jag måste lägga upp det receptet här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.