Rulla till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper (alt. Platta till bollarna med handen. De här russinkakorna är mina absoluta favorit-småkakor och det har de varit så länge jag kan minnas
Blanda mjölet med bikarbonat och sikta ner det. Klicka ut ca 25 kakor på plåtar med bakpapper. Rör margarin och socker poröst, tillsätt kanel och russin
Lägg glest på plåt med bakplåtspapper. Platta till med en mjölad gaffel. 20 stDu behöver200 g margarin3 1/2 dl vetemjöl1 1/2 dl russin2 tsk bakpulverUgn
Många förknippar russinkakamed julen, men den tycker jag att man faktiskt kan baka året om. Blanda russinen med en liten del av mjölet och blanda i smeten
Jag utgick från mitt eget recept, men ville ha en aning mer ingefärssmak, så förutom att öka delen ingefära rev jag den här gången ner det direkt med plommonen istället, vilket blev väldigt bra
Receptet är helt enkelt en på morotskaka men utan glasyr och med russin. Och ett tips om â€vanliga†äter samma kaka är att strö över lite råsocker och servera med grädde
Fyll upp ett glas med is och häll i cognacen. Toppa med Ginger Ale och rör om försiktigt. Ja, det kan kännas onödigt lyxigt att göra drinkar på fin fin cognac men det här en klockren smakkombo som både är lätt att göra och komma ihåg
Platta till dem med en gaffel och grädda i 175 grader tills de ser klara ut (ca 10 minuter). När jag var hos mormor så fick jag åtta underbart citrongula glasassietter som vi hittat på loppisen i byn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.