1
paprika (vad ni än gör så tar ni INTE en paprika som är odlad i Holland, skippa den heller)
5 dl
grädde
1-2 msk
kycklingfond
1/2 dl
cognac, mätte inte utan skvätte med höften!
1 2 msk
tryffelolja
salt och svartpeppar
5 cm
långa bitar, bryn i en het panna med smör i. Salta, peppra och ringla över tryffeloljan och låt allt precis bli stekt runt om biten, lägg över på en tallrik. Stek av köttet i två omgångar, så minskar du risken för att koka köttet, det ska brynas.
Jag värmde smör, grädde och vitchoklad i micron på svag värme tills allt smält samman,. Sen fick smeten stå i kylen över natten, jag rullade dem och sedan rullade dem i rostad kokos
cognacoch päronraom, och vispa till en slät smet. SAFFRANS TRYFFELMED PÄRON OCH KONJAK. Rulla kulorna i florsocker och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper på
Mixa avokadon i en matberedare eller med mixerstav. Tänk på att avokadon måste vara mogen, är den för hård kommer du inte kunna få den slät och klumpfri
Men det är förstås gott med ”rena” bakverk också, där man vet alla ingredienserna. Men när jag tänker på att blanda godis och bakverk så tänker jag på den gudomliga Oreo tryffel tårtan
S'mores förknippas ofta med camping och tillagas traditionellt vid en lägereld där man lägger en marshmallow mellan Grahamskex och chokladbitar och grillar över elden tills den blir gyllenbrun
De som fått agera testpanel tyckte de var mycket goda ochmed lagom smak av saffran, men om ni gillar att saffranen är mer framträdande dubblerar ni bara mängden
Hacka chokladen och blanda med grädden. Blanda florsocker och vaniljsocker i en djup tallrik. Smaka av med lite florsocker, smaksätt med rom och finrivet apelsinskal
Pasta med svart tryffel, tryffeloch karl-johan svamp puré. Under tiden som pastan kokar tar du fram den svarta tryffelndu har köpt i en specialaffär, skivar den lövtunn tillsammans med en liten charlottenlök
När man åt tryffeln som smaksattes med kanel och rullades i kakao och kanel blev man torr i munnen tyckte vi, då vet vi inte om det var kanelen eller kakaon som gjorde det, men kanel kan ju ha en tendens att bli torr/dammig eller hur man nu ska förklara det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.