Oxfilegryta med cognac och tryffel
ankanplankan
ankanplankan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 port
  • 1 bit oxfile på
  • 700-800 g Salt och svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 msk rårörsocker
  • 1 paprika (vad ni än gör så tar ni INTE en paprika som är odlad i Holland, skippa den heller)
  • 5 dl grädde
  • 1-2 msk kycklingfond
  • 1/2 dl cognac, mätte inte utan skvätte med höften!
  • 1 2 msk tryffelolja
  • salt och svartpeppar
  • 5 cm långa bitar, bryn i en het panna med smör i. Salta, peppra och ringla över tryffeloljan och låt allt precis bli stekt runt om biten, lägg över på en tallrik. Stek av köttet i två omgångar, så minskar du risken för att koka köttet, det ska brynas.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.