Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i porter, gräddfil, sirap och lingon. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter
Det här med att baka matbröd, eller baka över huvudtaget är svårare kan jag tycka än att laga mat. Det är mycket mer noga med proportioner och ingredienser, improvisationsmånen är så mycket mindre
Till det här brödet har Kristin inspirerats av ett recept från dietist och IBS-experten Sofia Antonsson – Glutenfria russinbröd (receptet kommer från boken Lugn mage med gott bröd)
Jag gjorde två bröd och de ena fick bli ett nötfritt russinbröd. Kanske dags för ett brödbak. Då kan jag verkligen rekommendera dessa grymt goda limpor som jag gjorde förra helgen
Jag bytte ut potatisen mot stekta brödkrutonger på de sista skivorna russinbröd och snodde ihop lite ny majonnäs samt rev å hackade ihop lite nya grönsaker till
Filmjölk med kanel, havregryn och blåbär samt hemmagjort russinbröd med gurka♥. Godmorning lovelis. Dom dagar jag börjar vid 11(sent) så brukar jag stiga upp vid 8 för att äta en underbar frulle och kolla på nyheterna
När jag växte upp så använda mamma Weledaprodukter, jobbade med antropsofer, hade antis-porslin och så jag hade en låtsaspappa som körde ut bröd för Saltå Kvarn så allt jag fick var frukt- och russinbröd och allt vad antroposoferna (och Järna) hette hatade jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.