Curden gör du med fördel dagen före, rulltårtan fixar du snabbt ihop samma dag, det blir godast. Tag rulltårtanoch vänd den upp och ner på sockret, drag sedan av bakplåtspappret från degen, Låt sedan tårtan svalna av lite, lägg bakplåten över så bevaras fukten lite
Ställ skålen i vattenbad (kastrull med hett vatten) och tillsätt citronskal och -juice. När allt är helt blandat så rör ihop blåbärenmed ½ msk vetemjöl i en liten skål
Spritsa på eller bred ut resten av grädden ovanpå rulltårtanoch garnera med hallon ochblåbär. Blanda resterande grädde med sylten och bred ut syltgrädden på din botten och rulla ihop till en rulltårta
Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. 11 1/2 citronSå här gör du Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citron-skal och citronsaft med 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen
Rulltårta120 g vetemjöl [2 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 8 g vaniljsocker 1 citron, zesten 165 g ägg [3 st] 130 g strösocker [1,5 dl] 35 g filmjölk [2 msk]. 1lemoncurd100 g citronsaft [2 stora citroner] 180 g strösocker [2 dl] 30 g äggula [2 st] 55 g ägg [1 st] 50 g osaltat smör
Riv skalet från citronen med ett rivjärn och tillsätt zesten i smörblandningen. Spritsa i lite blåbärssylt i varje kaka och sedan spritsar du lite lemoncurd över så att det täcker blåbärssylten
Riv skalet från citronen med ett rivjärn och tillsätt zesten i smörblandningen. Spritsa i lite blåbärssylt i varje kaka och sedan spritsar du lite lemoncurd över så att det täcker blåbärssylten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.