Ställ skålen i vattenbad (kastrull med hett vatten) och tillsätt citronskal och -juice. När allt är helt blandat så rör ihop blåbärenmed ½ msk vetemjöl i en liten skål
Jag tar gärna en form med löstagbar botten och ställer mina skurna bullar på högkant i formen. Vill du inte ha tosca kan du skippa den och bara glasera bullarna när de svalnat
Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. 11 1/2 citronSå här gör du Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citron-skal och citronsaft med 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen
Riv skalet från citronen med ett rivjärn och tillsätt zesten i smörblandningen. Spritsa i lite blåbärssylt i varje kaka och sedan spritsar du lite lemoncurd över så att det täcker blåbärssylten
Riv skalet från citronen med ett rivjärn och tillsätt zesten i smörblandningen. Spritsa i lite blåbärssylt i varje kaka och sedan spritsar du lite lemoncurd över så att det täcker blåbärssylten
Smörja och mjöla en form med löstagbara kanter. Kolla med en provsticka att kakan är genom gräddad. Så jag byte ut det mot lemoncurd i stället för att få lite mer fruktig smak på det och för att få i lite syra i tårtan också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.