Igår såg jag en bild på en västerbottenpaj med lax ochräkröra, så jag kunde inte låta bli att springa och köpa de ingredienser jag behövde och laga det till middag
varmrökt lax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Med oss hem fick vi bl. Sist Johan var och hälsade på mig tog vi bilen till Ica Maxi och shoppade loss
Vi serverade laxen med luftigt basmatiris, kokt broccoli och lite färska grönsaker. Det är så skönt att kunna känna vad maten smakar igen eftersom allt har smakat som papper de senaste dagarna och aptiten varit obefintlig
Blanda samman majonnäs, kesella, rödlök och dill, smaka av med pepparrot och citron. För vi kan ju inte sitta på goda tips utan att dela med oss till er, hur skulle det sett ut
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås
Krydda med salt och citronpeppar. Då var det måndag och vardag igen. Lägg tillbaka laxen i formen och servera med t ex kokt ris och kokt broccoli och gröna bönor
Servera med färsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Servera lax soppan nu och toppa med aioli, räkor och lite dill. Tycker det blir godare att toppa med. Gjorde en lax och räksoppa idag och den blev riktigt god
Idag blev det varmrökt lax med färskpotatis, kokt sparris och en romsås till middag. 2 dl creame fraiche (34%)½ hackad gul lök½ burk röd rom (40g)Rör runt och låt stå kallt innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.