1 Marinad
till kallskuret kött: 1 dl japansk ljus soja
11,5 dl
balsamvinäger
13 msk
flytande honung
12 vitlöksklyftor
hackade
10,5 tsk
svartpeppar
1 Garnering:
1 kruka färsk basilika
160 gram
babyspenat, ruccola, machésallad eller blandad grönsallad
11 burk
cocktailkaprisSätt ugnen på 125 grader. Krydda rostbiffen med salt och peppar. Sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Sätt in formen mitt i ugnen. Stek tills termometern visar 59° (medium). Det tar cirka 2 timmar. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och skyn från köttet. Lägg in det i kylen när det svalnat. Vänd påsen några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Låt det ligga ett till två dygn i kylskåp. Dags att servera: Skär köttet i tunna skivor och skeda på lite av marinaden över rostbiffen. Garnera gärna rostbiffen med hackad bladpersilja, cocktailkapris och basilika.
Värm ugnen till 125 grader. Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform. Placera formen strax under mittenfalsen och stek i ugn tills termometern visar 64-67 grader
Krydda rostbiffenmed salt och svartpeppar. Lägg svalt och vänd med jämna mellanrum. Rostbiff i en god marinad och en krämig potatisgratäng smakade smaskens
Marinad. Marinerad rostbiffmed balsamico, honung och kapris. Den här rostbiffen är ju superb att ha om man har många gäster eller om man ska ha buffé eftersom man förbereder den några dagar innan
En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar. det finns många goda färdiga marinader i butiken men då och då tycker jag om att göra egen marinad
När du marinerar kött så är den bästa metoden att injicera marinadenmed en spruta i köttet men om du inte har någon spruta så går det bra att lägga det i t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.