Rostbiff med marinad
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,5 kg rostbiff
  • 11 tsk salt
  • 12 krm malen svartpeppar
  • 1 Marinad till kallskuret kött: 1 dl japansk ljus soja
  • 11,5 dl balsamvinäger
  • 13 msk flytande honung
  • 12 vitlöksklyftor hackade
  • 10,5 tsk svartpeppar
  • 1 Garnering: 1 kruka färsk basilika
  • 160 gram babyspenat, ruccola, machésallad eller blandad grönsallad
  • 11 burk cocktailkaprisSätt ugnen på 125 grader. Krydda rostbiffen med salt och peppar. Sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Sätt in formen mitt i ugnen. Stek tills termometern visar 59° (medium). Det tar cirka 2 timmar. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och skyn från köttet. Lägg in det i kylen när det svalnat. Vänd påsen några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Låt det ligga ett till två dygn i kylskåp. Dags att servera: Skär köttet i tunna skivor och skeda på lite av marinaden över rostbiffen. Garnera gärna rostbiffen med hackad bladpersilja, cocktailkapris och basilika.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.