Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter medVildsvin och Lisa tipsar om god dryck. Vi skall prata en hel del vilt här framövermen jag skall inte snöa in på det nu
Utsökt recept på smakrik och mörvildsvinsstekmedsmak av timjan, rosmarin och vitlök. Till köttet stekte jag rotfrukter och av stekskyn gjorde jag en smakrik sås med persilja, köttbuljong och svartvinbärsgelé
Häll i bunken med ströbröd. Servera biffarna och sås medpotatismos, sallad och lingonsylt. 1) Blanda ströbröd med grädde, ägg, soya, kalvfond, timjan och svartpeppar i en bunke. 2) Låt svälla i ca 5 minuter. 4) Blanda ströbrödblandningen och färsen till en jämnsmet. 5) Formajämnstora biffar med händerna. 6) Stek biffarna på medelvärme i smör. 7) Lägg i en ugnsform. 1) Häll lika delar vispgrädde och creme fraiche ( ca. 2½ dl av varje ) i stekpannan och vispa ur steksmakerna. 2) Smaksättmed kalvfond, kinesisk soya, timjan, svartpeppar och några matskedar lingonsylt. 3) Koka ihop, smaka av och häll över biffarna. 4) Laga biffarna färdiga tillsammansmed såsen i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. 1 kg Vildsvinsfärs. 1 msk Kinesisk soya. 2 msk Kalvfond. 2 msk torkad Timjan
Inför nyår med en massa folk här hade jag tänkt helgrilla ett litet vildsvin i år. Med riktigt dåligt väder så blev det omplanerat till att röka det i stället, då det blev lite mer kontrollerad miljö när regnet kommer från sidan och det endast är någon plusgrad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.