Vildsvins biffar - 6 personer
mojsan
mojsan

Vildsvins biffar - 6 personer

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg Vildsvinsfärs
  • 0,5 dl Ströbröd
  • 1,5 dl Vispgrädde
  • 1 Ägg
  • 1 msk Kinesisk soya
  • 2 msk Kalvfond
  • 2 msk torkad Timjan
  • Svartpeppar
  • 1 gul Lök
  • 1-2 Vitlöksklyftor

Beskrivning

    1) Blanda ströbröd med grädde, ägg, soya, kalvfond, timjan och svartpeppar i en bunke.

    2) Låt svälla i ca 5 minuter.

    3) Skala och riv vitlök och lök. Häll i bunken med ströbröd.

    4) Blanda ströbrödblandningen och färsen till en jämn smet.

    5) Forma jämnstora biffar med händerna.

    6) Stek biffarna på medelvärme i smör.

    7) Lägg i en ugnsform.

    Sås:
    1) Häll lika delar vispgrädde och creme fraiche ( ca: 2½ dl av varje ) i stekpannan och vispa ur steksmakerna.

    2) Smaksätt med kalvfond, kinesisk soya, timjan, svartpeppar och några matskedar lingonsylt.

    3) Koka ihop, smaka av och häll över biffarna.

    4) Laga biffarna färdiga tillsammans med såsen i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

    Servera biffarna och sås med potatismos, sallad och lingonsylt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.