Jag älskar ris á la malta, så himla gott, trots så få ingredienser. Blanda ner risgrynsgröt, flor- och vaniljsocker i grädden och rör om till en slät, fluffig massa
Servera risala maltan i portionsskålar till var och en med kolasåsen ringlad på toppen. Blanda riset med grädden, apelsinfiléerna, innehållet i vaniljstången samt lite socker och Fazer ögon vit choklad
Ris à la malta ur boken Bakglädje och LCHF. Vad jag har saknat ris à la malta till jul. Receptet är hämtat ur min senaste bok ”Bakglädje och LCHF – Njutning utan socker och mjöl
Jag var pepp och skulle åka iväg och simma i morse, jo jag tog mig galant till badhuset men när jag stod och skulle byta om insåg jag att badkläderna var hemma
Vänd ner vaniljsocker och florsocker i grädden och blanda sedan med gröten. Koka riset i saltat vatten och smör i ca 10 minuter. Tillsätt mjölken och låt svälla på svag värme i ca 30 minuter, rör om försiktigt någon gång så att gröten inte bränns vid. 2 dl grötris
Servera risala maltan i portionsskålar till var och en med kolasåsen ringlad på toppen. Blanda riset med grädden, apelsinfiléerna, innehållet i vaniljstången samt lite socker och Fazer ögon vit choklad
Jag vet att det är lite fel årstid för risala malta, så jag kallar den rispudding istället. Börja med att koka riset med vaniljpulver och stevia tills all vätska är borta ochriset är mjukt
) Jag gjorde två versioner, en med råris i och en "low carb"-variant med keso istället för ris. Den här Ris á la maltan kan du verkligen njuta av med gott samvete
I alla fall tidigare, det känns faktiskt inte som att Ris à la Malta är lika vanligt numera. Blanda saft, vatten och potatismjöl kallt i en stor kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.