Servera risalamaltan i portionsskålar till var och en medkolasåsenringlad på toppen. Blandarisetmed grädden, apelsinfiléerna, innehållet i vaniljstången samt lite socker och Fazer ögon vit choklad
Vänd ner vaniljsocker och florsocker i grädden ochblanda sedan med gröten. Koka riset i saltat vatten och smör i ca 10 minuter. Tillsätt mjölken och låt svälla på svag värme i ca 30 minuter, rör om försiktigt någon gång så att gröten inte bränns vid. 2 dl grötris
Men jag föredrar med apelsin. Blanda i risgrynsgröten, socker och vaniljsocker. Jag hade risgrynsgröt över och ville dessutom testa Sojatoos vispbara risgrädde (hittade den på Goodstore på Söder i Stockholm)
Servera risalamaltan i portionsskålar till var och en medkolasåsenringlad på toppen. Blandarisetmed grädden, apelsinfiléerna, innehållet i vaniljstången samt lite socker och Fazer ögon vit choklad
Den här Ris á lamaltan kan du verkligen njuta av med gott samvete. ) Jag gjorde två versioner, en medråris i och en "low carb"-variant med keso istället för ris
Placera en djup ugnsplåt med vatten under skinkan (som står på grillgallret) i ugnen. Skinkdekorationen görs enkelt av dubbelvikt silkespapper eller liknande, som klipps i enlighet med bilden och viras längs en träpinne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.