Servera risalamaltan i portionsskålar till var och en med kolasåsenringlad på toppen. Blandariset med grädden, apelsinfiléerna, innehållet i vaniljstången samt lite socker och Fazer ögon vit choklad
Saftsås. Risàlamalta ur boken Bakglädje och LCHF. Vad jag har saknat risàlamalta till jul. Blandaris, vispgrädde, mjölk, kanelstång och vaniljpulver/vaniljstång i en kastrull
Vänd ner vaniljsocker och florsocker i grädden ochblanda sedan med gröten. Koka riset i saltat vatten och smör i ca 10 minuter. Tillsätt mjölken och låt svälla på svag värme i ca 30 minuter, rör om försiktigt någon gång så att gröten inte bränns vid. 2 dl grötris
Blanda i risgrynsgröten, socker och vaniljsocker. Jag hade risgrynsgröt över och ville dessutom testa Sojatoos vispbara risgrädde (hittade den på Goodstore på Söder i Stockholm)
Servera risalamaltan i portionsskålar till var och en med kolasåsenringlad på toppen. Blandariset med grädden, apelsinfiléerna, innehållet i vaniljstången samt lite socker och Fazer ögon vit choklad
Den här Ris á lamaltan kan du verkligen njuta av med gott samvete. ) Jag gjorde två versioner, en med råris i och en "low carb"-variant med keso istället för ris
Jag kokade dessutom ihop en saftsås av blandsaft, potatismjöl och en massa hallon och jordgubbar. Men Olivia däremot älskar risàlamaltaoch hade önskat det till efterrätt i år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.