Blanda ihop den kalla risgrynsgröten med den vispade grädden. Jag var pepp och skulle åka iväg och simma i morse, jo jag tog mig galant till badhuset men när jag stod och skulle byta om insåg jag att badkläderna var hemma
Ris a la Malta på julafton är ett måste. Personligen är jag inte ett dugg förtjust i den andra varianten som kallas apelsinris, där apelsinsaft och skurna apelsinbitar ingår
Ris à la Malta är en klassisk efterrätt på julbordet. Jag vill att min Ris à la Malta ska smaka mycket vanilj och den ska serveras med en saftsås med smak av jordgubb
Ris à la Malta – gör så här. Frukostens överblivna julgröt kan också bli en annorlunda ris à la Malta med ljust eller mörkt muscovadosocker och hallonsås
@vardagsmatalajess. Lika stor tradition som själva lutfisken är efterrätten - mormor servera alltid Ris a la Malta till efterätt, och den ska enligt henne serveras tillsammans med inlagda persikor, för det är hon uppväxt med
Vispa grädden och blanda med risgrynsgröt, socker och vaniljsocker. Fördela risgrädden i små glas eller koppar toppa sedan med apelsin- och hallonsalladen precis före serveringen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.