Ribollita- En underbar soppa från Toscana
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 dl hemkokta små vita bönor eller 2 burkar cannellinibönor
  • á 400 g
  • 1 litet svartkålsstånd
  • 300 g eller ca 10 stora mangoldblad
  • 2 morötter
  • i bitar
  • 3 stjälkar bladselleri
  • lätt skalade och strimlade
  • 1-2 rödlökar
  • hackade
  • 3 vitlöksklyftor
  • finhackade
  • 3 msk olivolja
  • 1 burk små
  • fina körsbärstomater
  • Knappt ½ tsk chiliflingor
  • En torr bit parmesanost
  • Flingsalt
  • Svartpeppar ur kvarn
  • Torkad timjan
  • Färsk rosmarin
  • 2 färska eller 1 torkat lagerblad
  • 1½ liter grönsaksbuljong
  •  
  • Topping
  • 4 rejäla skivor torrt surdegsbröd
  • Grovt riven parmesanost
  •  
  • Servering
  • Persilja
  • Riven parmesanost

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.