Champinjonsoppa700 gram champinjoner, finskurna1 st gul lök , finskurensmör8 st potatisar, skalade och tärnade1 liter vatten2 st svampbuljongtärningar5 dl matlagningsgräddesaltpepparTag fram en stor kastrull. In i ugnen på 225 grader i 20 minuter. Koka 500 g tagliatelle. Mintchokladtårta200 g smör100 g mörk choklad, (70 %)100 g after eight choklad 12 bitar4 st ägg2 dl strösocker1 tsk vaniljsocker3 dl vetemjöl2 msk kakao1 tsk bakpulver1 krm saltGlasyr50 g smör100 g after eight choklad, 12 bitar2 dl florsockerGarneringAfter Eight choklad runt omSätt ugnen på 175 grader Celsius. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. 5 dl matlagningsgrädde. 225 grader
Arbeta in mjölet efter hand, spara någon deciliter till utbakningen. 5 dl mjölk. 50 gram jäst. 50 gram rumsvarmt smör. Häll ner havregrynen och låt hela blandningen svalna till ca 35-37 grader. Låt degen jäsa i 25 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda tekakorna i ca 15-20 minuter, tills de fått fin färg. 5 dl mjölk. 50 gram jäst. 50 gram rumsvarmt smör
Sätt på ugnen på 225 grader. Och nu tog denna sommarens semester slut. Vi har haft en toppenvecka då vi varit på bröllop, myst på landet och firat bröllopsdag på spahotell i Sundsvall
Eftermiddagen tillbringades hemma med lite enkel matlagning. I går körde jag en riktig fuling. Precis när jag gått och lagt mig för natten, kom jag på att det glömts av att skrivas inlägg
Det blir lätt så när man som bakbloggare förbereder inför "fikadagar" flera veckor innan. Jag tänkte att det skulle vara roligt att införa en veckosammanfattning här på bloggen där jag varje söndag listar de 3 mest populära recepten från veckan som gått
500 g rotselleri. 500 g kålrot. 500 g rotselleri. 500 g kålrot. En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
1-1,5 tsk fänkålsfrön. 1-1,5 tsk kummin. 0,5 citron. Hetta upp olivolja och smör i en stor kastrull och fräs lök, morötter och vitlök på medelvärme ca 5 minuter. Häll sedan på buljongen och låt det koka ca 10-15 minuter, tills morötterna är mjuka. 1-1,5 tsk fänkålsfrön. 0,5 citron
Att vara i Åre är verkligen avslappning och jag tycker det är perfekt att vara i backen tidigt, åka mycket på förmiddagen och äta lite senare lunch och inte nödvändigtvis åka mer efter lunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.