Lagom till första advent bakade jag och Amanda den här goda kladdkakan, som varit med mig länge. Gröp ur en halv vaniljstång och lägg i en av bunkarna med äggblandning
Det är inte så att jag kastar mig över just de godisarna i en godisskål (finns det choklad, ja ni vet) men jag kan faktiskt få craving efter en speciell sorts lakrits någon gång ibland
)Flytta över skålen till maskinen när rätt temp uppnåtts och börja vispa med vispen (givetvis kan detta göras med en vanlig elvisp också men jag föredrar maskinen eftersom man slipper stå bunden med vispning så länge)
Blanda övriga ingredienserna till smeten i separat bunke. Enklast är att använda en bred kniv. Hittade en spännande strösselburk på Maxi idag som jag fick användning för till lunch
Helt otroligt, ett år har redan gått sedan jag bakade min första tårta. det har varit ett lärorik och givande år, jag har lärt mig mycket och kommer att fortsätta göra
Känns lite som det är omvänt nu, när de var små så var det kanske de som saknade mest men redan nu är det nog tvärtom, tänk vad länge jag kommer att sakna mest
Täck över och ställ in i kylen medan du förbereder resten av ingredienserna. Lägg digestivekexen i en tättslutande plastpåse och krossa dem med en brödkavel eller något annat trubbigt föremål som du kan orsaka ordentlig skada med, tills du har en påse fina smulor i stället
=)Raspberry andWhite Chocolate MuffinsIngredients. • Blanda torra ingredienserna (vetemjöl, bakpulver, salt, strösocker, grovhackade vitchoklad)• Blanda citronsaft, mjölk, ägg, olja• Häll i mjölkblandningen i torra ingredienserna till en smet (inte så lång tid)• Rör ner hallonen och blanda väl
WHITE WELVET CAKE ( Vit sammets kaka). United states of cakes med Roy Fares gav mig inspiration att baka tårtan han gjorde i första avsnittet, en double chocolate and rasberry cake
En klassisk maträtt som vi hade den här veckan var filé mignong black andwhite. Den här veckan har mina elever i årskurs tre haft hand om det varma köket och lagat mat till restaurang Stjärnklart på Almåsgymnasiet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.