En smakrik och frisk vegetarisk paj. Ingredienser pajdeg. Börja med lökblandningen, därefter soltorkadetomateroch oliver, smula över fetaosten, strö över den rivna osten och avsluta med äggstanningen
Och det var de sålänge man fyller de med mycket fyllning som jag gjorde. Jag tänkte att om de smakade okej utan kylskåpskyla i några timmar så är de perfekt att ha med som mellanmål
soltorkadetomater, pesto, mozzarella, basilika. Fyll kycklingen med ost ochtomater. Mjuk och tillgivet drickvänlig smak med diskret ton av vanilj, kakao och rostade fat i lätt men ändå välmatad modern veronestil
Dagen därpå, lägg upp kycklingen på ett fat och dekorera medtomateroch oliver. Lägg upp att på ett fat, börja med sallad, sen potatis, rödlök och sparris
Fyll med skivad mozzarella, pesto och strimlade soltorkadetomater. Smörj en ugnssäker form med olivolja, lägg ner de fyllda kycklingbrösten, lägg ner lite pesto och torkade tomater runt om och häll över grädden
Häll alla ingredienser till pajskalet i en bunke och blanda med händerna. Men eftersom jag föredrar paj utan äggstanning framför pajmed äggstanning gjorde jag min egen tolkning
Det är både synd och dyrt att slänga mat och mycket trevligare att göra en paj av allting istället. Paj, en något bortglömd kategori bland maträtter men ack så gott
Briepajmedsoltorkadetomateroch pesto (LCHF). och ofta gör jag Västerbottenostpaj, men i år provade jag en ny variant med influenser från Italien som blev en riktig höjdare
Efter en snabb inventering av innehållet i kylen kom jag fram till beslutet att göra kyckling med feta ochsoltorkadetomater som jag lagt ut recept på tidigare här på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.