Glassen görs med hjälp av grädde och kondenserad mjölk och valfri smaksättning. I helgen gjorde jag glass här hemma – ingen maskin, inget hektiskt rörande och inget krångel
Nu är det bara att lägga upp i skålar och njuta avglass som både är god och bra för kroppen. Det här är min allra bästa glass eftersom den både är nyttig, ekologisk, lätt att göra och kan kombineras i all oändlighet
Denna gång börjar jag med två av Triumf Glass nyheter. Den stora och spröda våfflan med chokladtäckt insida fylls med en toffeegräddglass som är god men jag önskar att den vore något krämigare
Jag använde mig av en bröd- limpform. Ta fram formen där du har en botten, fyll på med "glassen" ovan på och lägg sedan på locket, dvs den andra botten som du gjorde sen innan
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glassav jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Paleo - hemmagjord glass utan socker och mejerier. Hemmagjord mangoglass. Snabbt och supergott. Att äta "vanlig" glass ingår ju inte i paleokosten då det innehåller socker och mjölk (oftast) och en massa annat
Njut direkt, av en riktigt god och nyttig glass. Smultronglass Jag hade turen att hitta lite smultron i sommar, det blev till och med en del att frysa in
Jag har börjat göra mängder av Nicecream - en nyttigare variant avglass som är fri från sådant som kroppen inte behöver - mjölkfri, glutenfri och sockerfri
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.