Jag har testat glass med polkagrissmak, lakrids, smultron, blåbär, choklad och Marianne mm. Det tog lite tid att hitta ett bra grundrecept och inte helt lätt att få glassen perfekt trots alla recept på bloggar mm
Låt glassmeten svalna helt, kyl den avslutningsvis i kylskåpet. Jag har ingen glassmaskin, men jag har funderat på om man kan använda en mixer istället, så att man tar ut glassen och vispar den då och då
Jordgubbarna, färska eller tinade, mixas med stavmixer och röres ner i smeten. (mängden bär beroende på om du vill göra mer glass- eller sorbetkaraktär)
Till denna fantastiskt goda glass med smak av kola och choklad kan man även baka sin egen strut. Klicka ut två rundlar och smeta ut dem tunnt med hjälp av baksidan av en stor sked
Om du vill imponera på gästerna, familjen, nära och kära – eller bara unna dig själv nått riktigt gott så föreslår jag att du gör den här superenkla glassen
Lägg upp glass och bär och häll på lite sås. 750 g vaniljglass. 1 l bär. Chokladkolasås. Koka upp grädde, socker och sirap och koka till en kolasås, ca 20 minuter
Häll smeten i en form (jag använder en avlång sockerkaksform). Om jag ska rekommendera en dessert så här i påsktider så måste det bli den här hemgjordaglassen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.