1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. 3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten
Ugn 175º. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten
Leilas saffranskaka3 ägg (ekologiska) 2,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl mjölk 0,5 g saffran 1 msk vit rom 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 krm salt smör och kokosflingor, till formen florsocker, till pudring av kakan
Det var nog 25 år sedan jag köpte oxsvans förra gången. Men så av en händelse hittade jag det i köttdisken och bestämde mig för att koka en soppa och det ångrar jag verkligen inte
Förutom saffransskorpor, pepparkakor med cambozolaost, glögg och julgodis mm bjöd jag vännerna på denna saffranskaka som går under namnet Leilas otroligtgoda saffranskaka
Igår så bakade jag denna otroligtgoda blåbärs kakan som jag hade tänkte att äta som mellanmål men eftersom orginal receptet är det proteinpulver i så byta jag ut det mot mjöl
Serveras med ett par goda mackor, tips på ett gott, nyttigt och enkelt bröd har du här. Det finns vissa rätter som jag aldrig smakat – visserligen många beroende på att jag är vegetarian – men trots det finns det mycket gott kvar att upptäcka
Hur många av er sitter fastbänkade framför "Let´s dance" denna Långfredag. och vem åker ut tror ni. Själva har vi äntligen fått ner båda småttingarna i bädden, och njuter av ett glas rött i soffan framför just "Let´s dance"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.