1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. 3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten
Och vad är inte godare än en helt vanlig kanelbulle. Sagt och gjort, kanelbullar coming up. Jag fick order här hemma om att baka lite mer ‘vanliga’ bakverk
Varsågoda alltså. Kan man verkligen köpa sig lycka i form av några kanelbullar. Alldeles snart är det kanelbullens dag, den 4 oktober närmare bestämt, och naturligtvis ska även vi som är glutenintoleranta få chansen att njuta av riktigt godakanelbullar
Och nybakat smakar ju alltid godast. Kanelbullar som fryses in precis efter de har svalnat och tinas långsamt i ugnen smakar så nära nybakat man kan komma
Ugn 175º. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten
Kanelbullar och jag kan nog påstå att det är världens godastekanelbullar, i alla fall enligt mig. När jag gör kanelbullar för jag dessa och de är väldigt uppskattade
Leilas saffranskaka3 ägg (ekologiska) 2,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl mjölk 0,5 g saffran 1 msk vit rom 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 krm salt smör och kokosflingor, till formen florsocker, till pudring av kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.