Indisk maträtt med potatis, serveras gärna till någon form av biff, burgare. Är man orolig att potatisen inte ska bli helt genomkokt, kan den kokas i 10 minuter i osaltat vatten
Här kommer Anettes recept på naanbröden hon bjöd på till den indiska middagen. Naanbröd1 pkt torrjäst eller ett paket vanlig jäst, 50 gram3 dl vatten, fingervarmt8 dl vetemjöl1 tsk salt2 msk olja2 tsk honung eller socker1 äggAtt garnera det nybakta naanbrödet med
Mixa yoghurt, chutney, limeskal och limesaft i en mixer. Smaka av med salt. Ställ kallt. Grädda papadumsen, två och två, på en tallrik i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), ca 2 min
Skölj och torka av kycklingfiléerna. Dela varje i tvåtre bitar och lägg dem i en bunke. Pressa över citron, riv över ingefära och strö på skalad och finhackad vitlök
God dippsås till indisk mat. Raita är en fräsch sås med yoghurt som härstammar från det indiska köket. Jag har här testat 2 stycken raita varianter så det är bara att testa smaklökarna och se vilken som blir din favorit
Första gången man ska laga indiskt, behöver man utöka kryddförrådet lite. Det kan verka avskräckande men när man väl köpt dessa kryddburkar har man många goda indiska middagar framför sig
Jag älskar indisk mat och hittade detta recept i ett gammalt häfte jag har. Jag gjorde även egna Naan, men av någon anledning dubblade jag mjölmängden vilket jag inte skulle gjort det blev väldigt tjocka naan
Bli nu inte avskräckt av kanel, russin och kokos tillsammans med köttfärs för det var faktiskt en helskön combi - lite indiskt och kryddigt och så gick det SNABBT