1 färska
ätbara blommor, röd oxalis är fint och gott1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. 2. Vispa ägg och socker länge, läs jättelänge, tills det blir riktigt vitt och pösigt, minst 5 minuter. 3. Blanda potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och sila ner detta i äggsmeten. 4. Häll 1/3 av smeten i en annan bunke och rör ut den rosa färgen tills du har en jämn smet. 5. Häll ner den rosa och vanliga smeten i varsin spritspåse.6. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Klipp ett ganska stort hål och spritsa ut två rader diagonalt med den rosa smeten över hela plåten. Tänk randigt polkagrismönster. Spritsa ut den vanliga smeten mellan de rosa ränderna. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. 7. Lägg hallonen på tining.8. Strö lite socker på ett bakplåtspapper och vänd över botten på det. Ta försiktigt av pappret och låt svalna under en kökshandduk. Vänd sen över bottnen på ett nytt bakplåtspapper så du har den gräddade ytan uppåt.9. Vispa upp grädde och färskost till du har en krämig fyllning, tillsätt färgen och vispa ihop lite till. 10. Sikta i florsocker och smaksätt med limejuice efter smak, vänd om tills fyllningen är jämn och fin. Smaka av om det behövs mer lime.Montering1. Bred ut ett jämnt lager av färskostgrädde över bottnen och fördela ut de halvfrysta hallonen. 2. Rulla ihop rulltårtan uppifrån och ner, tryck till lite under rullandet så den blir fast rullad. Tänk på att få ”verket” (skarven) undertill. 3. Skär sen ca 3 cm stora bitar och placera ut på ett tårtfat, bygg på höjden så du skapar ett rulltårtstorn. Garnera med färska hallon och godis!Förslag till fyllningar:- Sylt: Hallon, blåbär, hjortron, jordgubb mm. - Äppelmos - Hasselnötskräm - Grädde, färska bär eller frukt - Mandelmassa och grädde (rulltårtssemla)
Spritsa på eller bred ut resten av grädden ovanpå rulltårtanoch garnera medhallonoch blåbär. Blanda resterande grädde med sylten och bred ut syltgrädden på din botten och rulla ihop till en rulltårta
Rulltårta kan väl vara något att ta med till midsommarstången. Luckan till vår ugn är trasig, så tyvärr fick rulltårtan inte mycket färg den här gången, men den blev god ändå
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Bred kvarg över kakan och rulla ihop. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen 5-7 min. 500 g Arla Köket Kesella® kvarg hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.