Langos II Smula ner jästen i en bunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig. Mosa potatisarna och rör ner dem tillsammans med vatten, salt och det mesta av mjölet Hemmets Journal
Tjälknöl II Lägg det frysta köttet otinat i en eldfast form och ställ det i nedre delen av 100° varm ugn ca 2-3 timmar så att köttet tinar Hemmets Journal
Focaccia II Rör ut jästen i vatten som värmts till 37°. Tillsätt olivolja, salt och vetemjöl. Knåda degen och låt den jäsa ca 30 minuter under bakduk Hemmets Journal
Sjömansbiff II Skala och skiva löken tunt. Bryn den mjuk och guldgul i lite av fettet. Dela eventuellt köttskivorna i mindre bitar Hemmets Journal
Kasslergratäng II 1Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor. Ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolöken mjuk och glansig i lite matfett Hemmets Journal
Raita Skala och riv gurkan grovt. Hacka myntan fint. Strö salt över slanggurkan och lägg den i en sil att droppa av ungefär 30 minuter receptcentralen.se
Thaisoppa II Skala och skär potatisen i tunna skivor. Ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolöken i lite matfett i en kastrull Hemmets Journal
Moussaka II Skär auberginerna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg ut dem och strö över lite salt så att vätskan drar ut. Låt skivorna ligga en stund Hemmets Journal
Parisersmörgås II Kantskär bröden. Stek skivorna i lite smör på ena sidan. Blanda samman färsen med salt, peppar, ägg, senap, lök, rödbetor, gurka och kapris www.hemtrevligt.se
Dillkött II Koka upp vatten och salt i en gryta. Sätt en köttermometer i mitten av köttet och lägg ner det i kokande vatten, som precis ska täcka köttet Hemmets Journal
Semlor II Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37º. Smula jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen löst sig Hemmets Journal
Musselsoppa II Kontrollera att alla musslor är hela. Knacka musslorna i köksbänken och se till att de sluter ihop skalsköldarna Hemmets Journal
Oscar II:s tårta Tårtbotten100 g sötmandel 1,5 dl strösocker 4 äggvitor. Fyllning och garnering0,75 dl strösocker 20 sötmandlar 4 äggulor 2 dl vispgrädde 1 dl strösocker 150 g smör ca 50 g mandelspån www.koket.se
Sommarsallad II - med serranoskinka, mozarella, chèvre och jordgubbsdressing Häromkvällen blev det ännu en fräsch sommarsallad till kvällsmys, lite liknande den förra, men ändå olika Kjerstis mat och prat
Raita - kalla yoghurtsåserRaita med gurka. Raita med morot. Raita med mynta. Raita med lime. Rör samman alla ingredienserna till raitanHemmets Journal
Oscar II:s tårta Tårtbotten100 g sötmandel 1,5 dl strösocker 4 äggvitor. 1Fyllning och garnering0,75 dl strösocker 20 sötmandlar 4 äggulor 2 dl vispgrädde 1 dl strösocker 150 g smör ca 50 g mandelspån www.koket.se
Oscar II:s tårta Idag har vi födelsedagsbarn i familjen. Maken fyller år. I vår familj får man önska sig den tårtan man vill ha på sin födelsedag Bak & Mat för alla
Raita på svenska Tärna gurka. Hacka paprika, schalottenlök och rädisor. Blanda ihop alla ingredienserna och ställ i kylskåpet tills det ska användas Matklubben.nu
Toscapäron II Skala, dela och kärna ur päronen. Koka upp sockerlagen i en kastrull. Lägg ner päronhalvorna och låt dem sjuda, ca 3 minuter Hemmets Journal
Oscar II:s tårta En tårta som min styvmamma ofta brukar göra. Riktigt god. Rekommenderar den verkligen. Tårtbotten. 100 g sötmandel Mat 365
Raita – MyntassåsRaita eller myntasås är en uppfriskande och svalkande sås som passar perfekt till indiska rätter som har lite mer hetta i sig Matskafferiet
Raita gurka. 1tomater. 1salladslök (går att byta ut mot en pressad vitlöksklyfta). 1finhackad koriander eller mynta Svt
Raita med mynta Blanda allt i en skål och servera. 2 dl Arla Köket® matyoghurt. 2 msk mango chutney. 1 st pressad vitlöksklyfta Arla
Kolakakor II Värm ugnen till 175°C. Rör margarin, socker, vaniljsocker och sirap ljust och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör in blandningen i smeten Milda.se
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.