Rabarbermarmelad
Norrmejerier.se
Norrmejerier.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1500 g syltsocker
  • 10,5 dl citronsaftAnvänd gärna späd rabarber till marmeladen. Börja med att skala rabarberstjälkarna och dela dem i små bitar.
  • Lägg rabarberbitarna i en rymlig kastrull(minst 2 liter) tillsammans med citronsaften och syltsocker.
  • Koka blandningen under omrörning i 5 minuter.
  • Fördela marmeladen i väl rengjorda glasburkar och sätt på lock.
  • Förvara den färdiga rabarbermarmeladen svalt och mörkt.
  • Tips! Prova att tillsätta en halv tesked kardemumma eller en halv vaniljstång till marmeladen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.