Stek svampen i smör, salta, tillsätt mjölet och späd med mjölk och grädde under vispning, smula ner buljongtärningen och sjud i 3 minuter 2. Knäck ägget på en tallrik och vispa lite med en gaffel, lägg lite ströbröd på en annan tallrik, doppa fisken först i ägget sedan i ströbrödet och stek fisken, salta 3. servera fisken med kokt potatis och sås, och fräst spenat 600g rödspätta
Själv tycker jag att det är minst lika gott med blomkålspuré som med potatismos, men den åsikten delar inte Amanda, så därför gjorde jag halva formen med vardera
Smaka av med salt och peppar och låt såsen långsamt koka ihop på svag värme. Så här gör du. 15 minuter. Stek de färska kantarellerna i lite smör så att vätskan i svamparna reduceras (eller om du har frysta - tina dem i rumstemperatur
Rör ihop ströbröd tillsammans med salt och citronpeppar och vänd sedan filéerna i det. Panerad rödspätta (ca 4 potioner). Stek på medelvärme i ca 3 minuter på varje sida. Panerad rödspätta (ca 4 potioner)
En fiskrätt i barnens smak som passar perfekt att starta upp veckan med. Mer rödspätta. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn purjolöken i några minuter
När jag var liten hade jag den som favorit och nu är det Amanda som äter den med stor aptit. Rödspätta fileér Champinjon creme Röd caviar Vispgrädde Salt Tillbehör
Den avnjöts tillsammans med älgryggbiff och potatisgratäng. I veckan gjorde jag en kantarellsås som verkligen blev kanongod och som jag som sagt svängde ihop på en vardagkväll (så ni förstår hur lätt och snabb den är)
Den här kantarellsåsen serverade jag tillsammans med tjälknöl och potatisgratäng. Det är många som söker recept med svamp nu och i synnerhet kantareller
Sila skyn från grönsakerna, och smaksätt kantarellsåsenmed några matskedar. Högrev med ben är en billig och god köttbit, men kräver rätt lång tillagningstid
Jag åt två bitar fisk, men bara den ena lyckades komma med på bild. Torka av fisken med ett hushållspapper och doppa den först i ägget och sedan i mjölblandningen
Lägg rödspättan i en ugnsfast form. Krydda med lite svartpeppar. Servera gärna med nån grönsak. Jag brukar även krydda min mat med lite narom (alpnaering) vid servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.