Jag har inte varit så förtjust i rödbetor förut. Men efter att ha ätit en väldigt god rödbetspaj och de här chèvregratinerade betorna så tar jag tillbaka allt
Toppa med ringlad honungstek de förkokta rödbetorna tills de fått en krispig yta. lägg upp rödbetorna med nötter på tallriken tillsammans med den grtinerade smörgåsenToppa allt med ringlad balsamicocréme samt ev ytterligare lite ringlad honung och flingsalt
Lägg rödbetorna att svalna i kallt vatten. Smula över chèvre och ringla över rikligt med honung. Ringla olivolja över rödbetorna och strö över fingersalt
Ljumma rödbetor med chèvre och honungsdressingHär bjuder vi på sensommarprimören rödbetan som vi lätt ljummar och serverar tillsammans med härlig chévre och honungsdressing
Och när vännerna skulle komma över på middag i fredags var det just rödbetor de fick till förrätt, piffade med chèvre, timjan, honung, pinjenötter och olivolja
En av de enklaste och godaste förrätter som jag vet är kokta rödbetor med chèvre. 3 stora rödbetor. ca 75 g chèvre. 1) Koka rödbetorna med skal i ca 45 minuter (tills de är mjuka med lite motstånd). 3) Skiva rödbetorna och lägg dem på en tallrik. 4) Ringla över olivoljan och lägg på chèvren och slutligen solroskärnorna. 3 stora rödbetor. ca 75 g chèvre. 1) Koka rödbetorna med skal i ca 45 minuter (tills de är mjuka med lite motstånd). 3) Skiva rödbetorna och lägg dem på en tallrik. 4) Ringla över olivoljan och lägg på chèvren och slutligen solroskärnorna
Rödbetorna får en extra söt fin smak när de bakas i ugn i stället för att kokas. Tillsammans med chèvre och en god dressing är det här en härlig grönsaksrätt som gör sig utmärkt som förrätt eller som tillbehör eller på en buffé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.