En liten improviserad raita är inte heller dumt att ha till daal. Dall pårödalinser. När nu linserna är så prisvärda, då tycker jag man ska satsa lite extra på exempelvis en sådan råvara som cocosmjölk
Sätt på ugnen på 175 grader. Fördela rotsellerin och purjolöken jämnt över det hela och häll på jämnt också, 3 dl rödalinser, samt 6 dl vatten. 3 dl rödalinser
Daal är en av våra favoritgrytor när det gäller vegetariskt, linser är ju en stapelvara i vårt skafferi och daal är ju så otroligt lättlagat och enkelt att variera med innehåll
Skölj linserna och hacka under tiden löken. Lägg i de sköljda linserna och bryn snabbt. 3 dl rödalinser. Häll på kokande vatten till önskad konsistens(ca 3-5 dl). 3 dl rödalinser
Det går på ett par minuter. 5 dl blötlagda rödalinser ( i blötlagd volym)2 rödbetor2 klyftor vitlök1 grönsaksbuljong1 msk soja kinesisk1 msk soja japansk5 cm finhackad purjo2 msk sesamfrönågra korn grönpepparannars svartpepparBlötlägg linser i någon timme. 5 dl blötlagda rödalinser
Tina haricot verts efter anvisningarna på paketet och skär dem i bitar. Koka linserna i 5 minuter (inte längre, då blir de mosiga och inte så snygga i salladen. 3 dl rödalinser
Varje bild på maten ni ser här har hamnat i min mage. - När "pannkakor" är färdiga lägg de på en bakplåt och toppa med rödbetshummus, avokado och körsbärstomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.