Våra vänner i Stockholm har samma förkärlek för Yotam Ottolenghi som oss och när de tipsade om det här receptet kände vi att vi behövde prova det omgående pga lät helt galet gott
Elin skriver. Jag satt och bläddrade i några gamla nummer av buffé och hittade detta på en daal. Det är en indisk linsgryta, och eftersom jag älskar daal, var jag tvungen att prova
Jag har länge svurit över kirskål, som dyker upp överallt hela tiden. Berättade för tre år sedan hur dyrt den såldes på ICA i Malmö och hade någon idé om att initiera självplock på kolonin, men det rann ut i sanden
I stort sett så görs den på samma sätt som vegansk majonnäs på kikärtsspad, men med den stora skillnaden att den görs på vart och reducerat kikärtsspad i en kastrull på spisen
Veckan som gick var rätt regnig och blöt och lite vädermässigt halvtrist. Det känns som att det är en höst som står utanför och väntar på att få klampa in
Vi får se bara mer och mer vegetariska alternativ på matmarknaden, och trots att jag är en allätare, så försöker även jag varje vecka göra minst ett vegetariskt recept här hemma
Jag är väldigt svag för kardemumma så när jag såg detta recept var jag inte sen att pröva. (Eller i detta fall var det Matti min sambo som tillagade det hela)
Det här är en vegetarisk mättande god rätt jag kom på för att jag dels hade massa pumpa och morötter hemma, dels hittade hel bovete och en skvätt puylinser vid utrensningen av vårt skafferi men också åt en väldigt god rätt på restaurang Broms bestående av pumpa, morot, havre, grönkål och blåmögelost som inspirerade mig
Här kommer ett härligt vegetariskt och helt mejerifritt recept med asiatiska smaker. Asiatisk pumpa1 st butternut squash (eller annan pumpa*)2 tsk chiliflakes (eller färsk chili)3 tsk sesamolja3 msk rapsolja3 st vitlöksklyftor2 tsk salt0,5 tsk nymalen svartpeppar3 dl jordnötter rostade och saltade1 knippe korianderIngefärsaioli1 st ägg2 dl rapsolja½ st lime saften1 st vitlöksklyfta pressad2 tsk ingefära riven färsk fisksås smaka av (om helt vego, använd salt). Asiatisk pumpa1 st butternut squash (eller annan pumpa*)2 tsk chiliflakes (eller färsk chili)3 tsk sesamolja3 msk rapsolja3 st vitlöksklyftor2 tsk salt0,5 tsk nymalen svartpeppar3 dl jordnötter rostade och saltade1 knippe korianderIngefärsaioli1 st ägg2 dl rapsolja½ st lime saften1 st vitlöksklyfta pressad2 tsk ingefära riven färsk fisksås smaka av (om helt vego, använd salt)
Då kan man servera dessa grönsaker med en bit kött eller kyckling, eller till och med vegetariskt med en god hummus, tzatsiki, hembakat bröd och kanske lite små plock av oliver och fetaost
Att vi borde äta mer grönt, både för hälsans och för miljöns skull, har du säkert hört. Men det kan vara svårt att ställa om, särskilt som vi är vana vid att utgå från proteinet när vi lagar mat
God zuccinisoppa. Ingredienser till 4 personer. Några salladslökar1/2 grön paprika4 små potatisar1 zuccinin Extra jungfruvolja7,5 dl vattenSalt och vitpepparFräs hackad lök och paprika några minuter i en generös skvätt med olivolja