Nu har jag dessutom bästa tipsen om hur du enkelt steker perfekta rårakor. Frasigpotatis som steks med en god ost och serveras med så goda tillbehör som löjrom, gräslök, rödlök och gräddfil…mmm
IngredienserPortioner. 4 Råraka 800 g fast potatis 3/4 tsk salt Tillstekning 1/2 dl rapsolja 40 g smör Tillservering 80 g löjrom eller stenbitsrom 1 finhackad rödlök 1/2 dl finskuren gräslök 1 dl gräddfil Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Skala potatisen och riv den på ett rivjärndirekt ner i smeten så hinner den inte mörkna. Stek små plättar av smeten i smör på måttlig värme så att potatisenhinnerbli genomstekt
Skala och finrivpotatisentillrårakorna och krama ur vätskan väl. Skala och finhacka löken. Rårakor. Servera rårakorna med rommen, hackad lök, gräddfil och en citronklyfta
För första gången gjorde jag rårakor, och det till förrätt på nyårsafton. Som topping blandade jag till en röra med lax, ägg, crème fraiche och färskost, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.