Rågsur med äpple och hasselnötter
Uppdrag formtopp
Uppdrag formtopp
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g rågsurdegsgrund
  • 150 g vetemjöl special
  • 100 g rågmjöl
  • 300 g ljummet vatten
  • 150 g äppelmos
  • 750 g vetemjöl special
  • 20 g salt
  • 300 g äpple (skalat, urkärnat och delat)
  • 100 g hasselnötter
  • 5 minuter långsamt och 3 minuter lite snabbare. Tillsätt salt och kör ytterligare 2 minuter Häll sedan i äpple och nötter och blanda i ca 3 minuter på låg hastighet. Äppelbitarna sönderdelas mer här, så man behöver inte vara så noga när man hackar ner det.
  • 250 grader direkt. Efter ca 15 minuter (när bröden rest sig och börjat få färg) kan man öppna luckan och vädra lite och sänka temperaturen till 200 grader Bröden är klara efter ca 30 minuter i ugnen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.