Jag använder den här grönsaken i falsk potatisgratäng, eller rättikagratäng som det också kallas. Men du kan egentligen använda vilken grönsak som helst i din LCHF-gratäng
Sedan jag började med LCHF så har jag gått upp i vikt just för att jag inte håller en strikt LCHF. Nu ska jag visa er hur jag gör goda pannkakor helt baserade på LCHF
Självklart går det att få till en LCHF-anpassad variant även av denna rätt, jippi. När vitkålen är klar, låt den svalna lite och häll sedan i ägg/grädd-blandningen och rör runt
Ett ständigt aktuellt ämne för många. Hoppas att du förstår vad jag menar. Dock ser jag en stor fördel att vara dedikerad och gå in för det när det väl gäller så det inte blir en onödigt lång process, och då kan man behöva göra vissa uppoffringar
Nu har den här damen ätit middag och när jag var och handlade i Torsdags så sprang jag på rättika. har letat på flera ställen men inte lyckats att hitta den men på Willys i Mariestad hittade jag den äntligen
Det ska bli så starkt att sylten gör skäl för namnet Vuxenlingon. Låt sylten svalna och packa den i mindre lådor för infrysning sylten klarar sig inte över +6°C, utan jäser. Jag har den i frysen och tar upp en fp i taget och har i +1°C-kylen
Har sett på olika lågkolhydratsidor att den fungerar utmärkt som ersättning förpotatis i gratänger. Vi åt gratängen till kryddiga Lammfärsbiffar, men den passar förstås fint till grillat kött och fisk, rostbiff, kyckling eller som komplement till en vegetarisk rätt också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.