Jag sitter och läser min vän, OS-simmerskan Gabriellas Fagundez blogg, där hon berättar om sitt volontärarbete för Project Playground nere i Sydafrika där hon lär barnen i kåkstäder att simma
Först måste pajskalet vila i kylen i 30 minuter, för att sedan förgräddas i ugnen i cirka 10-15 minuter. Sedan ska fyllningen hällas över till pajformen med dess skal och direkt in i ugnen för att gräddas i 25-30 minuter
Glutenfria mellanmål som är populära hemma hos mig justnu. 1 grönt fast, äpple i klyftor1/2 dl kesoRussin och kanel efter tycke och smak1 litet päron i bitar3 skivor honungsmelon i bitar1/2 dl lättkesella7 hasselnötterRussin och kardemumma som smaksättare1 dl Torkade bananchips3 st Torkade aprikoser1/4 dl Russin2 msk hela jordnötter med skalDetta mellanmål ger ganska många kalorier, men är perfekt före eller efter träningen eftersom det mättar bra och ändå är "helt-okej-nyttigt" 1 grönt fast. 3 skivor honungsmelon i bitar
På våran Road trip to Italy, så redan vid första stoppet i Tyskland i byn Goslar såg vi att alla drack denna drink på uteserveringarna och förstås var jag bara tvungen att beställa och smaka vad det var alla drack
Tillsätt mer mjöl efterhand men bara så mycket att degen släpper lite från kanterna. Kupa händerna runt frallorna och snurra dom i handflatorna mot underlaget så du spänner degens ovansida något och får släta ytor
Ja måste bara dela med mig av mitt favoritbröd justnu. underbar benämning)½ paket jäst2 tsk salt + 1 msk honung5 dl fingervarmt vatten + 1 dl mjölk2 msk olja (raps- oliv- eller valnötsolja till valnötsbröd)2 dl grahams- eller rågmjöl150 gr valnötter600 g vetemjöl (10-10 ½ dl)1 dl sesamfrö eller solrosfrö till utbakningenRör ihop degen och låt den jäsa 1-1 ½ timme i rumstemperatur. Grädda först i 260° 10 minuter, sänk sedan till 180° och grädda 30 minuter till. 1 msk honung. 10 minuter. 30 minuter till
Det är receptet på min favoritkaka justnu. Grädda botten i ca 15 minuter i 200 grader. MalmöIdag är jag ledig från jobbet och har börjat packa ner böcker i lådor och kassar
Våra kroppar har rätt att bli behandlade som de MIRAKEL de faktiskt är. Har man varit på fest och ätit lite för mycket kan det väl vara klokt att ta det lite lugnt med maten dagen därpå
Här är på recept på familjens favoriträttjustnu som barnen har döpt till Barnens lasagne. Det är egentligen ingen lasagne utan en pastarätt eftersom det inte är några lasagneplattor i den, men barnen har valt att kalla den så
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.